HTML

Szelek és Rózsák

Két, a szélrózsa ellentétes irányaiba indult magyar fiatal életjelei. "A Kelet" és "A Nyugat." Isztambul és Trento. Föld, Kaland, Ilyesmi..

Friss topikok

  • galata: Balázs, ha írásban lustának is bizonyulsz, "tegnap" szóban elismeréssel adóztál. Ajándékba küldö... (2008.12.23. 10:56) Aladdin enternasyonal - földön, vízen, levegőben
  • galata: :-)) Pedig ha nem lenne tele a fejem ( sajnos nincs tele csak rájátszok:-) a középkori államelmél... (2008.12.08. 22:53) Miranda
  • galata: Tessék előadni a negyedik bejegyzést! ( el vagyok maradva) u.i: képzeld úgy néz ki van digitális... (2008.11.27. 07:57) "3. bejegyzés"
  • galata: viszontválasz készül...... á la Lizaveta.. (2008.11.25. 00:09) Újabb "bejegyzés"
  • galata: Nem Nadányi..... De akkor már szóljon a kedvenc Nadányi Zoltántól Hallgatagon ( bár a télhez nin... (2008.11.23. 22:44)

Linkblog

2008.05.20. 12:26 Monet

March to the sea

1864 nyarán, mikor Sherman tábornok Georgia fővárosából, Atlantából tovább indult, olyasmit írt a szeretteinek, hogy most ugyan tovább indul befejezni a háborút, átvágva az egész hatalmas „Mély-Délen”, egészen Savannah gyapotkikötőjéig, amely ugye akkoriban a Dél lelke volt, de ne aggódjanak érte túlzottan. Bár egy darabig nem fognak róla most hallani, de majd az ellenség fővárosának, a virginiai Richmondnak a lapjaiból biztosan értesülhetnek a vállalkozás sikeréről, no meg arról persze, hogy él-e még. Néhány hét múlva Lincoln elnök egy látogatót fogadott reggelire, miközben az ominózus richmondi lapok felett sóhajtozott, és a terembe lépő vendégétől azt kérdezte: „Nem akar valamit hallani Sherman seregéről?” mire a kíváncsi vendég –bízva valami bennfentes információban- egyből rávágta: „Hogyne akarnék.” Lincoln így válaszolt: „ A fene egye meg, magam is így vagyok vele!”

Na, holnap mi is elindulunk az „ellenséges, maradi, rátarti, elmaradott és ingyenélő” Délnek, melyre mindannyian olyan kíváncsiak vagyunk, s ha esetleg valami para lesz, a roaming rendszer beszakadása miatt nem nagyon tudok majd jelentkezni.

Mindegy, az újságokból úgyis értesülhettek majd…


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szelesrozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr55478321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manuela 2008.05.20. 14:32:07


es ezt innen tudom meg?????
Erezd nagyon jol magad.

Blog- Balazs vicceltem tegnap ( na jo nem voltam tegnap vicces hangulatban hanem abban a "masikban........de tudod ugyis) te nagyon jol szerkezted a blogot es akepeket mindig jo helyre teszed es egy az en szemembe Te vagy a blogszerkesztes Nagy mestere:-))
Bünbanö
manuka
süti beállítások módosítása