HTML

Szelek és Rózsák

Két, a szélrózsa ellentétes irányaiba indult magyar fiatal életjelei. "A Kelet" és "A Nyugat." Isztambul és Trento. Föld, Kaland, Ilyesmi..

Friss topikok

  • galata: Balázs, ha írásban lustának is bizonyulsz, "tegnap" szóban elismeréssel adóztál. Ajándékba küldö... (2008.12.23. 10:56) Aladdin enternasyonal - földön, vízen, levegőben
  • galata: :-)) Pedig ha nem lenne tele a fejem ( sajnos nincs tele csak rájátszok:-) a középkori államelmél... (2008.12.08. 22:53) Miranda
  • galata: Tessék előadni a negyedik bejegyzést! ( el vagyok maradva) u.i: képzeld úgy néz ki van digitális... (2008.11.27. 07:57) "3. bejegyzés"
  • galata: viszontválasz készül...... á la Lizaveta.. (2008.11.25. 00:09) Újabb "bejegyzés"
  • galata: Nem Nadányi..... De akkor már szóljon a kedvenc Nadányi Zoltántól Hallgatagon ( bár a télhez nin... (2008.11.23. 22:44)

Linkblog

2008.11.01. 01:42 galata

Gyertek kövessetek

Mindenszentek ünnepe van.

 

Szentek akikről nem emlékezik meg a naptár külön akiknek a nevét  a vasárnapi mise végén nem olvassák fel emlékeztetőül, akikhez nem szól külön ima, akiknek a közbenjárásáért unos- untalan nyavalygunk, még akkor is ha nem vesszük észre.. de még a nevüket se tudjuk.

 

Mindenszentek ünnepe, Halottak napja összemosódik, este elmegyünk kivilágítani és reménykedünk, jobb lenne ha bizonyosak lennénk abban, hogy a holt és élő lelkek ezen az éjszakán valóban találkoznak.

 

Gyertyák mindenhol- örök világosság fényeskedjék nekik…

a névtelen szenteknek, halottainknak…….,pedig nekünk nagyobb szükségünk van rá.

 

 

Római katolikusként a kérdés kívülről (és belülről) újból és újból megtalál kik Ők és miért fontos Nektek, Neked?

Hiszel-e a legendákban, csodákban, homályos történetekben, a racionálisan nem igazolható, de spirituálisan tudatodban létezőben?

 

Emlékszem, hogy hittanórán sokszor megkérdeztük (inkább követeltük, hogy igenis ÉN tudni akaromJ), hogy lesz valaki szent. Én alapvetően hallgatag, de meglehetősen kritikus gyerek voltam ( ezek közül csak a hallgatag változott) és válaszokkal nem voltam megelégedve, úgy voltam vele, hogy addig is míg kiderül az „igazság” nézegettem a szentképeimet, eldöntöm, kik az én kedvenc szentjeim, velük megvitatom a dolgaimat, számon kérem gondjaimat és elmesélem örömeimet.

 

Már gimisek voltunk amikor jött egy akkor még különösen ható válasz:mindenki lehet szent a lehetőséget megkapjuk minden egyes nap de ettől még nem leszünk szentté mindnyájan.

 

Szentek azok férfiak és nők akik követék Jézus példáját.

Azóta, már bennem is megfogalmazódott vagy olvastam, hogy Ők végigmentek a szeretet ösvényén. Végigmentek - tehát nem

sétálgattak, lefordultak, megpihentek, letértek, letették az úti csomagot, megijedtek, megunták, kifáradtak, felháborodtak, alkudoztak,türelmetlenkedtek hanem végigmentek!

 

 

Mindenszentek majd Halottak napja, temetői séta majd hétköznapok, az órát is átállítottuk már, nemsokára készülődni lehet a Karácsonyra, stresselni lehet az ajándékokon.

 

 A napokban ( és "máskor" is) készítek néhány égi interjút, Szentjeink, Halottaink mindig, örökké ráérnek, csak hát mi vagyunk olyan elfoglaltak más napokon ez az igazsság...

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szelesrozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr46743334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása